Populariteit

E-Learnings zijn al langere tijd erg populair om kennis over allerlei soorten zaken op een makkelijke en toegankelijke manier over te dragen aan werknemers, studenten en cursisten. Door de Corona-crisis is de vraag naar E-Learnings eigenlijk alleen maar groter geworden, omdat er tijdelijk geen klassikale lessen meer gegeven mogen worden.

E-learning on a computer / laptop

Een bijkomend groot voordeel aan E-Learning is dat degene die wil leren dit kan doen wáár en wannéér hij/zij dit wil.Thuis na het werk, een moment tijdens het weekend, of tussen de bedrijven door. De eerder geleerde stof is ook altijd makkelijk opnieuw te bekijken en bestuderen waardoor het ideaal is om jezelf weer even op te frissen met de eerder geleerde materie.

Steeds meer E-Learnings zijn interactief en worden ondersteund door verschillende soorten media, zoals video. Hiermee kunnen zaken duidelijker uitgelegd worden en komt de boodschap nog sneller over.

Voiceovers

Naast video zijn ook voiceovers erg populair en effectief. Voiceovers worden vaak gebruikt om de lesstof (die ook in beeld kan staan) uit te spreken. Mocht degene die de studie volgt even niet naar het beeld kijken, dan kan deze toch het verhaal blijven volgen omdat ze dit auditief meekrijgen. Uit studies blijkt dat sommige personen tekstueel ingesteld zijn en beter leren door tekst te zien en te lezen. Andere personen zijn meer visueel ingesteld en willen graag dingen zien om iets goed te kunnen leren (bijvoorbeeld d.m.v. video), en daarnaast heb je ook nog mensen die meer auditief ingesteld zijn en juist beter leren door te luisteren naar een stem die de stof uitlegt.

Extra bijkomend voordeel aan auditieve uitleg is dat (al kijk je weg van het scherm) je de informatie alsnog tot je krijgt, dit in tegenstelling tot de tekstuele en visuele uitleg… Tenzij je natuurlijk de mute knop hebt ingedrukt.

Ervaring

Het is dus erg belangrijk om bij E-Learnings goed na te denken over ondersteunende voiceovers. Wij hebben hier erg veel ervaring in en doen al jarenlang grote E-Learning trajecten voor bedrijven zoals Philips Healthcare, NXP, Vanderlande, Fluke, om er zo maar een paar te noemen. Door deze ervaring weten wij als geen ander hoe we de hele file-handling en aanlevering zo goed mogelijk kunnen vormgeven, iets wat erg belangrijk is bij de vaak omvangrijke lessen waarbij je al snel over honderden tot soms duizenden verschillende files praat die allemaal moet kloppen qua inhoud, naamgeving, klank, level en ga zo maar door.

Wij denken mee in tekst-aanlevering, eventueel redigeren van de tekst, audioformaten (met welke bestanden kan het systeem werken / hoe groot mogen bestanden zijn etc.). We zorgen dat de aangeleverde bestanden als losse files aangeleverd worden met de juiste benamingen en dat ze inhoudelijk en tekstueel kloppen. Dat uitspraken correct zijn, de algehele flow, snelheid, tone-of-voice, klank en level van alle files identiek zijn.

Al met al komt er dus best wat bij kijken en wij helpen graag om de zorgen omtrent het auditieve deel bij je weg te nemen. Om het allemaal nog wat makkelijker te maken berekenen we voor grotere E-Learnings vooraf een fixed price per woord (waarin al deze technische zaken en service verwerkt zijn), zodat je zelf weet en uit kunt rekenen op wat voor eindprijs jouw E-Learning uitkomt en je makkelijk prijzen met jouw klant kunt communiceren.

Wil je graag meer weten? Aarzel niet om ons te contacten via de contact pagina.

ProTools e-learning recording editing software